Belfius 1e Belgische bank

Hoe een hypotheek afsluiten?

Wie is Belfius?

Belfius, voorheen bekend als Dexia, is een in België gevestigde bank onder leiding van Marc Raisière. Het wordt gekenmerkt door zijn bankdiensten, maar ook door zijn verzekeringsdiensten.

Het werd in eerste instantie opgericht om aan de behoeften van lokale gemeenschappen te voldoen. Maar later werd het populair bij particulieren en ondernemers.

De sector is alleen geconcentreerd op het lokale grondgebied. Dat wil zeggen België.

Het heeft een zeer goede reputatie vanwege zijn relaties met zijn klanten en zijn toegankelijkheid. Daarnaast zijn al haar diensten beschikbaar in bureaus, maar ook op internet. Dit is een punt dat niet over het hoofd mag worden gezien tijdens een gezondheidscrisis van een dergelijke omvang.

Biedt Belfius Bank hypotheekleningen aan?

Als u al een tijdje in België woont, moet u weten dat onroerend goed een zeer populaire sector is bij Belgen. Aangezien de bedrijfssector van Belfius zich enkel op België richt, is het onvermijdelijk om ook op deze dienst in te spelen.

Dit is de belangrijkste reden waarom dit bedrijf besloot zijn activiteit in verzekeringen te ontwikkelen.

Met andere woorden, als u een hypotheek wilt afsluiten, heeft u DE bank gevonden die u zoekt.

Hoeveel is er nodig om een ​​hypotheek af te sluiten bij Belfius?

Voordat u uzelf deze vraag stelt, moet u een duidelijk en volledig dossier voor uw verzoek samenstellen. Zorg ervoor dat u over alle benodigde papieren en een onberispelijke organisatie beschikt om het beste aan uw zijde te geven.

Belfius keurt hypothecaire leningen toe vanaf 12.500 euro. Wat inderdaad klein is. Deze bank past zich aan iedereen aan, en vooral aan uw vermogen.

Onder de 12.500 euro is het dus onmogelijk om een ​​hypotheek te krijgen. Belfius biedt echter een alternatief aan, genaamd “de lening op afbetaling”. Het is een eenvoudige lening, maar een die in uw geval kan helpen om een ​​deel van het door u gewenste onroerend goed te financieren.

jn de terugbetalingsvoorwaarden voor hypotheekleningen bij Belfius Bank?

Als u een contract afsluit met Belfius, is de maximale looptijd 30 jaar. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om een ​​veel korter contract af te sluiten. Veel hangt van u af, hoeveel u elk jaar kunt terugbetalen en hoe zeker uw inkomen is.

Wat voor hypotheekleningen worden er bij deze bank aangeboden?

Hypothecaire leningen bij Belfius hangen in grote mate af van uw dossier. In feite zullen de werknemers uw zaak zorgvuldig bestuderen en vervolgens beslissen wat voor soort hypotheek u kunt krijgen op basis van uw algehele situatie. In principe zijn kredietvoorstellen afhankelijk van individu tot individu, omdat niet iedereen in dezelfde positie verkeert. Het is daarom moeilijk in te schatten zonder voorafgaande bestudering van het dossier wat voor studiepunten u zal krijgen.

U moet echter weten dat Belfius alleen woningkredieten toestaat als u ze voor persoonlijk gebruik wilt aangrijpen. Deze bank dekt het vastgoedaspect niet als het niet voor privédoeleinden is. Wilt u een aanvraag indienen voor het kopen van uw huis of appartement en dergelijke, dan is dat mogelijk. Maar als u een hypotheek wilt krijgen om een ​​woning te kopen om deze door te verkopen of te verhuren, dan is dat niet mogelijk.

Dezelfde formules als bij de andere banken zijn beschikbaar, dat wil zeggen de klassieke formules. Onder de term “van vast naar variabel” wordt verstaan. Het jaarlijkse plafond is daarom voor het eerst herzienbaar na een periode van 20 jaar bij een contract van 30 jaar.

Met hoeveel administratiekosten moet ik rekening houden om een ​​hypotheek aan te vragen bij Belfius?

Zoals u zich kunt voorstellen, is het betalen van administratiekosten systematisch wanneer u hypotheekleningen aanvraagt. En dat, ongeacht de bank. Maar die zijn bij Belfius niet duur, vooral ze verschillen naargelang de waarde van uw lening.

Wij zijn daarom van mening dat na 50.000 euro uw aanvraagkosten 500 euro bedragen. Maar onder dit bedrag hoeft u slechts een bedrag van 350 euro te betalen.

Welk ander alternatief is er voor mij als ik het me niet kan veroorloven om te lenen?

Maak je geen zorgen als je niet in staat bent om te lenen. Een aankoop van onroerend goed wordt niet aan iedereen gegeven, vergeet het niet!

Bovendien kan het, afhankelijk van de situatie van elk individu, verstandiger zijn om het nooit te doen of te wachten op een zeker financieel comfort. Anders is het lenen van geld om onroerend goed te kopen meer een last dan een echte investering. Ga dus in uw eigen tempo en neem geen onnodige risico’s, en er zijn tal van alternatieven voor u beschikbaar.

In dit specifieke geval is het logischer om voor verhuur te gaan. Huurt u woonruimte, dan kan de bank u helpen bij het afsluiten van een huurgarantie bij Belfius . U opent een individuele rekening bij Belfius om het bedrag van uw huurwaarborg te huisvesten. De bank zorgt voor het opsturen van het attest naar uw verhuurder. Op deze gespecialiseerde website kunt u ook online een huurwaarborg afsluiten. U bespaart tijd en voorkomt dat u jarenlang onnodig geld op een bankrekening moet blokkeren.